• Veel gestelde vragen door ouders

  Vaak krijgen wij dezelfde vragen, we snappen goed dat het spannend is om je kindje uit handen te geven en daarom hopen we met onderstaande vragen al een hoop antwoorden te kunnen geven.

  Wat is een nacht nanny?

  's Ochtends fris en uitgerust aan de dag beginnen? Een night nanny neemt alle nachtelijke zorg voor jouw kind over. Zo kan jij bijtanken tijdens een welverdiende nachtrust. De night nanny is ’s nachts verantwoordelijk voor alles wat met jouw kind te maken heeft; wiegen,
  troosten, voeden en verschonen.

  Hoe gaat zo'n nacht eigenlijk?

  Een nacht bij ons duurt meestal van 22.00 's avonds tot de volgende ochtend 07.00. Dit hebben wij zo vastgesteld zodat we de laatste voeding voor de nacht kunnen overnemen en rond 7 uur de eerste voeding van de dag kunnen verzorgen. De intake met Nannies at Night heeft al plaatsgevonden en de nanny komt de eerste keer altijd een halfuurtje eerder zodat haar alles goed verteld kan worden. Vervolgens gaan de ouders naar bed of het huis uit en neemt de nanny de zorg uit handen. Dit betekent dat zij zorgt voor de voeding, de luiers, het troosten, het wiegen en het naar bed brengen van de baby('s) en/of kinderen. De nanny kan in overleg altijd eerder beginnen en later eindigen, maar een nacht bestaat bij ons minimaal uit 9 uur. De volgende ochtend draagt de nanny de baby of het kindje weer over en geeft een verslagje van de nacht.

  Waar komen de nannies van Nannies at Night?

  Amsterdam en omgeving (oa. Haarlem, Amstelveen, 't Gooi, Bloemendaal, Overveen), Den Haag en omgeving, Rotterdam en omgeving, Utrecht en omgeving. Heb je twijfels over de mogelijkheden neem dan contact met ons op!

  Ik vind het heel spannend om de zorg aan een onbekende uit handen te geven.

  We begrijpen heel goed dat het heel spannend is om de zorg van je kleintje uit handen te geven aan een onbekende. Het is dan ook je kostbaarste bezit! We gaan er dan ook zo zorgvuldig mogelijk mee om, geven veel persoonlijke aandacht, houden nauw contact met jullie als ouders en onze nannies, stellen wij hoge eisen aan onze nannies en selecteren we deze ook zo zorgvuldig mogelijk. Uit ervaring weten wij dat een kennismaking bij het gezin als heel prettig wordt ervaren en de twijfels wegneemt. Een eerste nacht blijft natuurlijk het spannendst, maar als deze achter de rug is, is de laatste spanning weg en kunnen de meeste ouders de zorg met gemak overlaten aan de night nanny.

  Wat is er nodig als ik jullie inzet in de nacht?

  Tijdens de kennismaking bespreken en bekijken we altijd de best mogelijke plek voor jullie baby/kindje en nanny. Zeker als de baby nog veel nachtvoedingen nodig heeft, is het handig dat alles van te voren klaar staat en zo dicht mogelijk bij elkaar staat. Een slaapplek voor de nanny is ook noodzakelijk en het liefst zo dicht mogelijk bij de baby zodat ze er zo snel mogelijk is en zo zachtjes mogelijk de zorg kan volbrengen. Dit kan in de babykamer zelf, in een extra kamertje of gewoon in de woonkamer.

  Kan ik wel slapen als ik mijn kindje hoor huilen?

  Deze vraag krijgen wij natuurlijk erg vaak. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat doordat het vertrouwen in ons en de nannies zo goed is, de ouders met deze gedachte misschien wel hun kindje horen huilen, maar met een gerust hart kunnen omdraaien en verder slapen. Deze gedachte biedt zoveel rust dat dit voldoende is om verder te kunnen slapen. De eerste nacht zal daarom altijd wat minder zijn, omdat deze altijd spannend blijft. Dat begrijpen wij en de nannies maar al te goed, vandaar dat we daar dan ook de tijd voor nemen.

  Hoe bevalt de eerste nacht?

  De eerste nacht is en blijft altijd heel spannend. De nanny neemt dan ook de tijd om de ouders op hun gemak te stellen. Ze komt een half uurtje eerder om even rustig alles door te nemen en zal 's ochtends uitgebreid de nacht bespreken. Het is natuurlijk ook heel bijzonder om zo dichtbij een gezin te mogen helpen.

  Blijft de nanny de hele nacht wakker of mag zij ook slapen?

  Onze nannies mogen ook slapen. Er moet dan ook een slaapplek aanwezig zijn. Dit hoeft niet te ingewikkeld, zolang zij maar kan liggen op een bed, bank of luchtbed. Bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de baby of in aanwezigheid van een babyfoon.

  Hoe selecteren jullie de nannies en welke kwaliteiten bezitten zij?

  Wij screenen onze nannies altijd persoonlijk via een uitgebreid kennismakingsgesprek. Hier leren wij elkaar goed kennen, wordt de ervaring, maar ook de motivatie duidelijk en leren de nannies onze manier van werken kennen. We letten daarbij op de volgende eisen en kwaliteiten:

  • Zijn 21 jaar of ouder.
  • Weten van aanpakken.
  • Zijn lief, betrouwbaar en zorgzaam.
  • Hebben een aansprakelijkheidsverzekering. 
  • Zijn persoonlijk gescreend en hebben een VOG.
  • Voldoen aan de normen en waarden van Nannies at Night
  • Hebben aantoonbare baby-ervaring met minimaal 2 referenties.
  • Hebben een Baby EHBO en Verzorging gevolgd bij Het EHBO Bureau.
  • Zijn hoogopgeleid en velen daarvan volgen een zorggerelateerde studie.

  Waarom is Nannies at Night goedkoper dan een ZZP'er? En wat is het verschil in kwaliteit?

  Wij zijn een bemiddelingsbureau en onze nannies werken via de wet dienstverlening aan huis voor ons.

   

  Met de Regeling dienstverlening aan huis kan iemand voor maximaal drie dagen per week in dienst genomen worden door een particuliere opdrachtgever. Het gaat dan om werk in en om het huis van de opdrachtgever zoals het oppassen op kinderen. Doordat er geen loonbelasting en premies betaald hoeven te worden, is de hulp relatief goedkoop en makkelijk voor de opdrachtgever. De opdrachtgever hoeft nergens op te geven dat iemand voor hem werkt. De nanny is daardoor zelf verantwoordelijk voor de belastingaangifte. Wij als Nannies at Night bemiddelen tussen de nannies en de gezinnen (opdrachtgevers).

   

  De kwaliteit waarborgen wij zelf. Onze nannies worden door ons persoonlijk geselecteerd en voldoen aan onze voorwaarden.

  Kan ik de nanny vooraf ontmoeten?

  Ja natuurlijk! Als het gezin de nanny van te voren wil ontmoeten dan is dat zeker mogelijk. Het gaat vooral om een goede klik en vertrouwen en dit merk je al bij een eerste kennismaking.

  Kunnen ouders het wel loslaten? Met een kindje zo dichtbij?

  Deze angst begrijpen wij volkomen. Het blijkt dat de eerste nacht altijd wat spannend is, maar dat de tweede nacht al veel rustgevender is voor de ouders. Ze kunnen het dan zeker loslaten.

   

  Ervaring van 1 van onze gezinnen:

  “Ik ben blij dat ik uiteindelijk Nannies at Night heb gebeld, dat voelde meteen vertrouwd. En toen de nanny voor het eerst binnenkwam, was het net alsof er een nichtje van mij binnenkwam. Al de eerste nacht heb ik heel goed kunnen geslapen. Ik kon het meteen loslaten"

  Moeten wij als ouders thuis blijven of mogen we ook weggaan?

  Jullie kunnen Nannies at Night inzetten om bij te slapen thuis of elders, maar ook om juist op pad te gaan. Wat naast de nachtrust veel voorkomt is dat we worden ingezet tijdens een bruiloft, dan komt de nanny al vroeg of gaat zelfs mee naar de bruiloft en neemt 's avonds en 's nachts de zorg over zodat jullie als ouders volop kunnen genieten van het feest.

  Nannyovereenkomst vastleggen in een contract?

  Via het boekingssysteem van Nannies at Night komt er bij een door beide partijen geaccepteerde boeking automatisch een opdrachtovereenkomst (oppasovereenkomst) tot stand. De ouder geeft voor het versturen van de boekingsaanvraag akkoord op de voorwaarden van de oppasovereenkomst. Wanneer de nanny de boekingsaanvraag accepteert, accepteer ze direct alle voorwaarden voor de totstandkoming van de oppasovereenkomst. Zie onze algemene voorwaarden

  Hoe werkt dienstverlening aan huis in het kort?

  Doe je oppaswerk in en om het huis voor een andere particulier? En doe je dit minder dan 4 dagen per week? Dan kun je gebruikmaken van de regeling dienstverlening aan huis en afspraken vastleggen in een contract. Het betekent niet dat je in loondienst werkt. Jouw inkomsten moet je opgeven bij de Belastingdienst. En bij de uitkeringsinstantie, als je een uitkering hebt

   

  Je valt onder de regeling dienstverlening aan huis, als je voldoet aan deze voorwaarden:

  • Je doet oppaswerk in en om het huis.
  • Je bent particulier (je bent geen bedrijf) en doet werk voor een particulier.
  • Je werkt minder dan 4 dagen per week bij een particulier oppasgezin.
  • Let op: het maakt niet uit hoeveel uur per dag je werkt. Werk je ergens 1 uur per dag? Dan geldt dat als 1 gewerkte dag. Daarnaast mag je meerdere oppasgezin hebben, zolang je bij elke oppasgezin maar aan de voorwaarden voldoet.

   

  Hoe zijn de verschillende oppastarieven samengesteld?

  Nanny

  Het oppas tarief is als volgt:
  Het oppas tarief is €16 per uur.
  De nanny krijgt €11 per uur en Nannies at Night krijgt €5 per uur aan bemiddelingskosten.

   

  Senior Nanny

  Het oppas tarief is als volgt:
  Het oppas tarief is €20 per uur.
  De nanny krijgt €14 per uur en Nannies at Night krijgt €6 per uur aan bemiddelingskosten.

   

  Pro Nanny

  Het oppas tarief is als volgt:
  Het oppas tarief is €25 per uur.
  De nanny krijgt €18 per uur en Nannies at Night krijgt €7 per uur aan bemiddelingskosten.

   

  Eenmalig registratiekosten van €50

  Ik geef nog borstvoeding kan het dan wel?

  Ja dat kan zeker en komt regelmatig voor. De nannies komen dan 's nachts de moeder wekken zodat de baby aan de borst gevoed kan worden en vervolgens kan de moeder weer verder slapen. De nanny zorgt voor de rest. Ook worden er flesjes afgekolfd.

  Is de (nacht)nanny wel ervaren?

  Deze vraag beantwoorden we graag aan de hand van een ervaring van een van onze ouders:

   

  In Nederland zijn nog niet veel organisaties die professionele nachtoppas bieden, zeker niet voor ouders van een baby waar iets mee is. Elke nacht nanny moet een verklaring omtrent goed gedrag laten zien, een diploma baby-EHBO hebben of halen, ervaring hebben met baby’s en bij voorkeur een opleiding volgen of hebben gevolgd in de medische hoek, zoals verloskunde of geneeskunde. Daarbij draagt elke nanny minimaal 2 referenties aan van gezinnen waar ze eerder hebben gewerkt. Nannies at Night neemt vervolgens contact op met deze gezinnen om zo de ervaringen en betrouwbaarheid van de nannies te controleren.

   

  Nannies at Night biedt nannies en senior en pro nannies aan. Het verschil zit in het aantal jaar ervaring, verschillende gezinnen en diploma in een zorggerelateerde studie.

  Passen jullie ook op oudere kinderen?

  Ja zeker! Er zijn geen leeftijdsgrenzen en alles is mogelijk. We denken graag met je mee!

  Ik zoek een nanny die ervaring heeft met pasgeboren baby's

  Onze senior en pro nannies zijn gespecialiseerd in het verzorgen van baby's in alle leeftijden, maar specifiek hebben zij ervaring met de allerkleinste baby's en zelfs te vroeg geboren baby's die geen medische zorg meer nodig hebben, maar wel die extra aandacht, verzorgen wij. Onze nannies studeren geneeskunde en hebben de kinder-coschap afgerond, verloskunde of een ander zorg-gerelateerde studie en hebben altijd aantoonbare ervaring met het verzorgen van baby's (minimaal 4 referenties).

  Kan ik de nanny zelf benaderen?

  Het is niet de bedoeling dat je zelf nachten of dagen direct met de nanny afspreekt. Dit gaat altijd via Nannies at Night. Mocht dit per ongeluk gebeuren, geef het dan zo spoedig mogelijk door aan Nannies at Night.

 • Een andere vraag?

  We hopen zoveel mogelijk antwoorden te hebben gegeven. Mocht je nog een vraag hebben, laat het ons vooral weten en we zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

×
NANNIES AT NIGHT
ALGEMENE VOORWAARDEN OUDERS/VERZORGERS
Augustus 2019

Nannies at Night, gevestigd 1053 LK te Amsterdam (KvK-nummer: 70551413)	 						
Overwegende dat:						
-Nannies at Night bemiddelt bij de totstandkoming van een nader te sluiten bemiddelingsovereenkomst (“Overeenkomst”) tussen de ouder(s) en/of voogd(en) en/of verzorger(s) (“Ouder”) en oppas (‘Nanny’). Op basis van deze nader te sluiten Overeenkomst wordt, op verzoek van de Ouder eenmalig of meermalig een Nanny ter beschikking gesteld door Nannies at Night die Oppasdiensten voor hun kind(eren) verzorgt. 

-De Nanny en Nannies at Night uitdrukkelijk niet de bedoeling hebben om ter zake van de door de Nanny te leveren oppasdiensten een arbeidsovereenkomst te sluiten.
						
Artikel 1. Definities
In deze voorwaarden wordt onder de volgende definities het volgende verstaan:
a. Nannies at Night: eenmanszaak, gevestigd te 1053 KL te Amsterdam, bekend onder het KvK nummer: 70551413.
b. Ouder: de Ouder(s) en/of voogd(en) en/of verzorger(s) die gebruik maakt/maken van de diensten van Nannies at Night en als zodanig zijn geregistreerd in de administratie van Nannies at Night.
c. Nanny: de persoon die door tussenkomst van Nannies at Night oppaswerkzaamheden verricht of gaat verrichten voor de Ouder. 
d. Nanny-aanvraag: door de Ouder bij Nannies at Night ingediend verzoek voor het vinden van een Nanny door middel van het aanmeldformulier te downloaden op de website van Nannies at Night.
e. Overeenkomst: een nader, tussen Ouder en Nannies at Night, te sluiten bemiddelingsovereenkomst die strekt tot het leveren van Oppasdiensten 
f. Match: een koppeling tussen de Ouder en Nanny, die tot stand is gekomen door bemiddeling van Nannies at Night en waarna Oppasdiensten door de Nanny zullen worden geleverd aan de Ouder.
g. Netwerk: alle gezamenlijk bij Nannies at Night geadministreerde Nannies , waar door Nannies at Night een beroep op wordt gedaan met betrekking tot bemiddeling tussen Nanny en Ouder indien deze laatste een verzoek voor Oppas Werkzaamheden doen.
h. Oppasdienst: het oppassen op het kind van de Ouder die staat ingeschreven bij Nannies at Night
i. Aanmeldformulier: de Nanny schrijft zich in bij Nannies at Night door gebruik te maken van het daarvoor bestemde aanmeldformulier dat zij ontvangen van Nannies at Night of heeft kunnen downloaden van de website van Nannies at Night.
			
Artikel 2. Algemeen
2.1 De Ouder moet zich via het officiële Aanmeldformulier inschrijven om geregistreerd te worden bij Nannies at Night. 

2.2 De inschrijfkosten bedragen éénmalig 95 euro. Dit is inclusief kennismaking bij het gezin thuis.

2.3 De Ouder geeft minimaal 7 dagen van te voren aan Nannies at Night door op welke nachten zij een Nanny nodig heeft. Indien zij op vaste basis een Nanny nodig heeft, dan wordt dit ook doorgegeven. Dit kan per mail naar: joanne@nanniesatnight.com of telefonisch.

2.4 De Nanny neemt verantwoording voor het achterlaten van het huis in dezelfde staat als waarin zij het aantrof. Indien hierover klachten zijn, kan contact worden opgenomen met Nannies at Night.

2.5 Een Ouder zal niet, zonder medeweten van Nannies at Night afspraken inplannen met een Nanny die Oppasdiensten levert in dienst van Nannies at Night

2.6 Nannies at Night biedt nachten aan van minimaal 7 uur per nacht.

2.6.1 Nannies at Night biedt avonden aan van minimaal 3 uur per avond.

2.7 Nannies at Night biedt drie soort nannies aan: nannies, en senior en pro nannies.

2.7.1 Bij de drie soorten nannies gelden de volgende tarieven op basis van 1 baby <2 jaar

2.7.2 Bij een tweede baby <2 jaar geldt 4 euro extra.

Artikel 3. Aansprakelijkheid en verzekeringen
3.1 Nannies at Night is tijdens de Oppasdienst niet verantwoordelijk voor enige schade, van welke aard dan ook (waaronder, maar niet beperkt tot directe en indirecte schade, immateriële- dan wel materiële schade) die voortkomt uit ongevallen die veroorzaakt zijn door kinderen, de Nanny dan wel derden. De Ouder en de Nanny zijn zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid en ongevallen tijdens de Oppasdienst.
								
3.2 De Oppasdienst is voor zowel de Ouder als voor de Nanny op eigen risico.

3.3 Zowel de Nanny als de ouder(s) vrijwaart Nannies at Night voor enige aansprakelijkheid voortkomend uit schade veroorzaakt door de Nanny (als bedoeld onder 3.1); de Nanny is verantwoordelijk voor eigen handelen tijdens de Oppasdienst en zal veroorzaakte schade zelf vergoeden aan de Ouders.

3.4 Nannies at Night is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor enigerlei afspraken die de Ouder en de Nanny onderling maken.

Artikel 4. Uitvoering van de overeenkomst								
4.1 Nannies at Night bemiddelt bij het tot stand brengen van een of meerdere overeenkomsten die strekken tot het leveren van Oppasdiensten aan te gaan door de Ouder en de Nanny.

Artikel 5. Betalingen							
5.1.a De Nanny krijgt een vast bruto uurtarief van 11 euro bij 1 kind. Bij een meerling krijgt de Nanny 4 euro extra per kind. 

5.1.b De Senior Nanny krijgt een vast bruto uurtarief van 13 euro bij 1 kind. Bij een meerling krijgt de Senior Nanny 4 euro extra per kind.

5.1.c De Pro Nanny krijgt een vast bruto uurtarief van 17 euro bij 1 kind. Bij een meerling krijgt de Pro Nanny 4 euro extra per kind.

5.2 Nannies at Night is niet verantwoordelijk voor de daadwerkelijke uitbetaling voor de Oppasdienst die plaatsvindt tussen Nanny en Ouder. Het is aan de Ouder te bepalen of dit contact, per bankoverboeking of anders plaatsvindt tegen een tijdstip onderling met de Nanny overeengekomen.

5.3 De Nanny werkt volgens de Wet Dienstverlening aan Huis. De nader te sluiten overeenkomst tussen Nanny en Ouder zal dan ook voldoen aan de wettelijke vereisten die de Wet Dienstverlening aan Huis stelt. Voor meer informatie hierover kunnen de Ouders terecht bij de Belastingdienst, specifiek “De Wet Dienstverlening aan huis”.

5.4 Voor de Ouder die een factuur ontvangt, geldt een betalingstermijn van 14 dagen, tenzij anders is overeengekomen.

5.5 Eind van de maand stuurt Nannies at Night een overzicht van de geboekte nachten en een factuur met de betreffende boekingskosten.

5.6 Indien de factuur niet binnen de termijn is betaald, ontvangt de Ouder een betalingsherinnering met het verzoek te betalen.

5.7 Nannies at Night is gerechtigd om twee weken na de betalingsherinnering incassokosten te berekenen. 

Artikel 6. Annulering	
6.1 In geval van ziekte meldt de Nanny dit telefonisch vóór 12.00u ’s middags op de dag van de ingeplande Oppasdienst aan Nannies at Night. Indien zij een oppasdienst op vaste basis heeft, dan doet zij eenzelfde melding aan de Ouder.
								
6.2 De Ouder dient minimaal twee weken van tevoren aan te geven als de Ouder de dienst wil annuleren bij een oppasdienst op vaste basis.

6.3 Bij een geboekte nacht kan de Ouder minimaal 48 uur voor aanvang van de dienst, de dienst kosteloos annuleren. Indien de Ouder een Oppasdienst minder dan 48 uur van tevoren annuleert, dan betaalt zij de Nanny minimaal drie uur uit. Het doorgeven van annulering dient zowel aan de Nanny als aan Nannies at Night te gebeuren. 

Artikel 7. Privacy	
7.1. Nannies at Night houdt een database bij waarin gegevens van de Ouders zijn opgenomen. De Ouder geeft toestemming voor de registratie van diens gegevens in voornoemde database. De gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld en zullen niet worden verspreid of voor andere doeleinden worden gebruikt dan die betrekking hebben op de levering van Oppasdiensten.
								
7.2. Bij inschrijving geeft de Ouder persoonlijke gegevens op. De Ouder geeft Nannies at Night hierbij toestemming de persoonsgegevens te gebruiken om: haar dienstverlening uit te oefenen, haar dienstverlening verder te optimaliseren en de Ouder te informeren over Nannies at Night
								
7.3 Er zal een dossier worden aangelegd per gezin waarvoor Oppasdiensten worden verzorgd inclusief alle relevante informatie. Dit dossier wordt doorgestuurd naar de Nanny, zodat zij de beschikking heeft over alle relevante informatie betrekking hebbend op de door haar uit te voeren oppasdienst.

Artikel 8. Wijziging algemene voorwaarden
8.1. Nannies at Night behoudt zich het recht voor de algemene voorwaarden te wijzigen en de gewijzigde voorwaarden op de bestaande overeenkomsten van toepassing te verklaren. Nannies at Night zal de wijziging tijdig bekend maken aan Ouder(s). De wijzigingen treden 30 dagen na de bekendmaking per email in werking.
								
8.2. Indien de Ouder niet akkoord gaat met enigerlei wijziging van onderhavige algemene voorwaarden, dan kan zij tot de datum waarop de nieuwe algemene voorwaarden van kracht zullen worden de overeenkomst per direct beëindigen.

Artikel 9. Overige bepalingen								
9.1 De Nanny gaat op verantwoorde wijze om met privégegevens van en privéaangelegenheden die plaatshebben binnen het oppasgezin. Het maken van foto’s en/of video’s en het verspreiden daarvan op internet (met name social media, zoals Facebook, Instagram en Twitter) is nadrukkelijk niet toegestaan.

9.2 Het is verboden om in het bijzijn van de kinderen te roken of andere (verdovende) middelen te gebruiken (waaronder begrepen, maar niet beperkt tot alcohol en enige vorm van cannabis of andere drugs).

9.3 Het is de Nanny niet toegestaan om personen mee te nemen of langs te laten komen tijdens het verrichten van de Oppasdienst.
								
9.4 De Ouder zal van eventuele conflicten die zij heeft met de Nanny en/of ontevredenheden die zij ervaart, direct melding doen aan Nannies at Night.

9.5 Indien Nannies at Night van mening is dat de Nanny haar werkzaamheden niet naar behoren uitvoert of heeft uitgevoerd, dan zal er een gesprek plaatsvinden tussen beide partijen. Indien Nannies at Night van mening blijft dat de Nanny niet naar behoren functioneert, dan zal de bestaande overeenkomst eenzijdig door Nannies at Night kunnen worden beëindigd, zonder inachtneming van een opzegtermijn en/of schadevergoeding.
								
9.6 De Nanny is puur en alleen verantwoordelijk voor de geregistreerde kinderen. Dit betekent dat wanneer er een ‘niet geregistreerd’ kind onder het toezicht van de Nanny wordt gezet, de Ouder van dit kind altijd eindverantwoordelijke is.


Artikel 10. Boete clausule
								
10.1. Indien de Nanny rechtstreeks (dat wil zeggen zonder tussenkomst en medeweten van Nannies at Night) Oppasdiensten verricht bij een Ouder of bij de kennissenkring van de Ouder, dan is de Nanny per oppasdienst (die niet verricht wordt door een Nanny van Nannies at Night ) aan Nannies at Night een boete van EUR 500,- verschuldigd.
								
Artikel 11. Toepasselijk recht
								
11.1 Op deze overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. Geschillen resulterend uit of betrekking hebbend op deze overeenkomst zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in Amsterdam, Arrondissement Amsterdam.
×
Privacyverklaring Nannies at Night
01-07-2019

Nannies at Night gevestigd aan de Bilderdijkstraat 51-1, 1053 KL te Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Inhoud
Contactgegevens
Persoonsgegevens die wij verwerken
Waarom Nannies at Night gegevens nodig heeft
Hoe lang Nannies at Night jouw gegevens bewaart 
Delen met anderen
In kaart brengen websitebezoek
Google analytics
Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

1. Contactgegevens:
Postadres: Bilderdijkstraat 51-1, 1053 KL Amsterdam 
Vestigingsadres: Boven de Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Inschrijvingsnummer handelsregister Kamer van Koophandel: 70551413
Telefoon: +31 (0) 618461581 (Joanne van Altena) 
E-mailadres: info@nanniesatnight.com
Website van Nannies at Night: https://www.nanniesatnight.com

Joanne van Altena is de Functionaris Gegevensbescherming van Nannies at Night zij is te bereiken via info@nanniesatnight.com

2. Persoonsgegevens die wij verwerken:
Nannies at Night verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze zelf bij het invullen van een contactformulier op de website aan Nannies at Night verstrekt. Nannies at Night kan de volgende persoonsgegevens verwerken:

Gezinnen:
Voor- en achternaam
Voor- en achternaam kinderen
Geboortedatum kinderen
Geslacht kinderen
Bijzonderheden kinderen (rondom gezondheid, bevalling, geboorte)
Adresgegevens
Telefoonnummers
E-mailadres
Via welk contact je bij ons bent gekomen
Afgenomen diensten
Abonnementsgegevens

Nanny’s:
Voor- en achternaam
Adresgegevens
Telefoonnummer
E-mailadres
Je CV
De opleiding die je volgt
Je polisnummer aansprakelijkheidsverzekering 
Contactgegevens van 2 referenties
Noodnummer
Via welk contact je bent gekomen

Algemeen:
Je Ip-adres
Gegevens over jouw activiteiten op onze website
Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)

3. Waarom Nannies at Night gegevens nodig heeft
Nannies at Night verwerkt uw persoonsgegevens om telefonisch contact met u op te kunnen nemen als u daar om verzoekt, en/of om u schriftelijk (per e-mail) te kunnen benaderen indien u telefonisch onverhoopt niet bereikt kunt worden. Daarnaast kan Nannies at Night uw persoonsgegevens gebruiken in het kader van het uitvoeren van een met u gesloten overeenkomst van opdracht, doorgaans bestaande uit de diensten die Nannies at Night aanbiedt; het maken van een juiste match tussen gezin en Nanny.

Verder verwerkt Nannies at Night jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
Het uitvoeren van de aanvraag
Het afhandelen van jouw betaling 
Verzenden van onze nieuwsbrief
Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
Het doen van marktonderzoek en marketing- en verkoopactiviteiten (ook na beëindiging van het contract) ten behoeve van de dienstverlening en de verkoop van producten en diensten van Nannies at Night.
Nannies at Night analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren. 
Nannies at Night verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte. 

Daarnaast zijn er nog de gegevens die de nanny’s nodig hebben om goede zorg te kunnen leveren. Hierbij is een deel van de persoonsgegevens nodig, bijvoorbeeld je naam, telefoonnummer, adres en specifieke gegevens van jouw kinderen. Telefoonnummer en email adres versturen we alleen met uitdrukkelijke toestemming. Daarnaast hebben de nanny’s ook gegevens nodig over de hulpvraag en thuissituatie zodat ze goed weten wat zij moeten doen.
Een deel van de zorginformatie verandert over tijd. Nannies at Night en de nanny’s houden elkaar op de hoogte via whatsapp en email. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen die bij de zorg van jouw kinderen betrokken zijn op de hoogte gebracht kunnen worden hoe de nachten verlopen en eventuele potentiële risico’s kunnen worden gesignaleerd. 
De nanny’s zijn goed geïnstrueerd over wat wel en niet over whatsapp mag worden gecommuniceerd. Er zal dan ook geen privacy gevoelige informatie in worden opgenomen die niet tot doel heeft de zorg te verbeteren.
4. Hoe lang Nannies at Night jouw gegevens bewaart 
Nannies at Night bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Zo worden al de bij 2. genoemde persoonsgegevens bewaard, tot zeven jaar na beëindiging van de dienstverlening. Daarna worden de gegevens binnen één jaar onherleidbaar geanonimiseerd.

5. Delen met anderen
Nannies at Night verstrekt uw persoonsgegevens alléén aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met u, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Uitsluitend de medewerkers in dienst van Nannies at Night die daartoe zijn aangewezen door Nannies at Night en die voor het uitoefenen van hun werk toegang nodig hebben tot deze gegevens. Nannies at Night maakt gebruik van leveranciers (te noemen: Mailchimp, Strikingly, MoneyMonk, Google Drive) die in principe ook bij deze gegevens kunnen; dit is overeenkomstig met de AVG afgedekt in verwerkersovereenkomsten.
6. In kaart brengen websitebezoek
Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Op de website van Nannies at Night worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer, het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Nannies at Night gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.

 7. Google analytics
Nannies at Night maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. Je treft ook het privacybeleid van Google Analytics hier aan. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan Nannies at Night te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Nannies at Night heeft hier geen invloed op.
Nannies at Night heeft Google geen toestemming gegeven om via Nannies at Night verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

8. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen 
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Nannies at Night en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. 

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@nanniesatnight.com.
We reageren zo snel mogelijk, maar binnen 1 week, op jouw verzoek .

9. Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Nannies at Night neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van Nannies at Night maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met Nannies at Night via info@nanniesatnight.com